Faranghe - een italiaanse woonboerderij

stromboli

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Stromboli

brood gevuld met mozzarella

De naam komt wellicht door de ‘lavastroom’ van de vulling van gesmolten mozzarella met tuinkruiden. Het is heel makkelijk om te maken, helemaal als je een broodmachine hebt.

Benodigdheden
voor het deeg:
200 ml water 350 g bloem
2 tl suiker
1 tl zout
1 tl gist


Nodig voor de vulling:
175 g mozzarella di buffalo (in stukjes gesneden)
75 g parmezaanse kaas (geraspt)
1 el peterselie (gehakt)
1 el basilicum (gehakt)
1 el versgemalen zwarte peper
1 knoflookteen (fijngesneden)

Oven voorverwarmen op 200ºC. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Laat op een warme plaats (of in de broodbakmachine) een uur rijzen. Rol uit tot een vierkante lap en laat 5 minuten rusten. Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en spreid uit over het deeg. Rol het deeg op en leg het op de bakplaat. Doe er plasticfolie overheen en laat opnieuw een half uur rijzen. Prik het deeg een paar keer in met een satéprikker. Zet 30-35 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snij dan in dikke plakken.

 

 

Klik ook eens op de andere antipasto recepten bagna cauda of carpaccio of suppli